Blog

Töltődj fel energiával reggelente és váltsd meg a világot

Legtöbben az alapokkal foglalkozunk reggelente, elbotorkálunk a kávéfőzőhöz, megpróbáljuk a kávét és a vizet nem a rossz helyre betölteni, majd bekapni egy pár falatot és az emaileket vagy a közösségi médiát lapozgatva elütni az időt pár percig amíg “magunkhoz nem térünk”. Aztán jöhet egy gyors tusolás és irány a munkahely.

Teljesen reaktív életet élünk, reggelente reagálunk az alap szükségleteinkre, hagyjuk magunkat megvezetni a zavaró körülmények és zavaró média áramlat által, aztán beérünk a munkahelyre ahol ismét zavaró körülmények mint hatékonytalan megbeszélések és felesleges emailek várnak. Mi lesz ennek az eredménye? Nem haladunk előre, nem jutunk el sehová!

Ennek pedig nem kell így lennie, igenis visszaszerezhetjük az irányítást és nem szükséges több órát eltölteni reggelente, vagy két éves guru képzőt elvégezni Tibetben.

Ha gyors és pozitív változást szeretnél az életedben akkor a következő három perces gyakorlatot végezd el a következő három napban.

Íme a három egyszerű lépés:

0-ik lépés: Ha nagyon szükséges a reggeli kávédat megcsinálhatod.

  1. lépés: Keress egy nyugodt helyet, ülj le és relaxálj.
  2. lépés: olvasd fel a következőket hangosan úgy hogy mindegyiket legalább ötször elismétled és közben az érzéseidre figyelsz:
    – Ma a jókedvűséget választom
    – Szeretem magamat és szeretem az engem körülvevő világot
    – Én irányítom a napomat
  3. lépés: Képzeld el, ha kell a szemedet becsukva, ahogyan pozitív módon fog zajlani a napod. Például közepes lesz a forgalom a munkahelyed irányában, az emberek rád mosolyogank ahogy mész befelé a munkahelyedre, megérkezik a válasz arra a kérdésre amelyre napok óta vártál, a főnöködnek jó kedve van, az étteremben finom lesz az ebéd… Próbáld meg a lehető leg pozitívabban lefesteni a napot, de ne ess túlzásokba hogy minden megoldódik egy nap alatt.

Ezért kell ezt több napon kersztül csinálni, mivel neked is meg a körülötted levő világnak is alkalmazkodni kell a pozitív szemlálethez.

Na jó, de honnan származik ez az egész? Ezeket Mantra-nak mondja a szaszkrit nyelv, amelyek szimbolikus vagy valós értelemmel bíró szavak vagy mondatok. A céljuk pedig az hogy az elmédet / lelkedet más állapotba fordítsák át.

Mi lesz az eredmény? A napod sokkal pozitívabb lesz mint amúgy szokott volna lenni. Lesz ez pedig azért, mert saját magad sokkal pozitívabb energiát sugárzol majd, és a többi ember körülötted és a környezetetd is, pozitív energiát sugároz vissza feléd. Ilyen egszerű az egész!

Próbáld ki és írd meg tapasztalataidat alább!

Szép Napot!

G

Let Us Know Your Thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.