Blog

Miért nem vagyunk elégedettek a munkahelyünkön?

Nincs olyan ember a földön aki úgy kelne fel reggel, hogy eldönti: “Márpedig ma elégedetlen leszek!” Ugyanakkor, ha megkérdeznél több ezer embert, válaszoljanak igennel vagy nemmel arra, hogy elégedettek-e a munkahelyükön… nagyon meglepődnél hány “Nem”-t hallanál.
Az érzelmek igenis csodálatos dolgok. Rengeteg mindent irányítanak az életünkben, ugyanakkor meglepően kevesen vagyunk képesek arra hogy megfeleően irányítsuk őket.
Kérdem én, akkor mi is a forrása ezeknek a negatív érzelmeknek, vagyis az elégedetlenségnek a munkahelyen?
Kicsit hasonlóan működik mint egy nagy mérleg. Az elvárások és a valóság mérlege. Ha a kettőt összeméred és az elvárások vannak túlsúlyban a valósághoz képest, akkor az erdemény az elégedetlenség.

ELVÁRÁSOK VALÓSÁG

Ha te egy vezető vagy a munkahelyen, akkor azt gondolhatod, hogy: ” Várjunk csak! Csinálok egy kérdőívet, hogy mi a fontos a munkavállalóinknak, bevezetünk egy pár dolgot amik azt pozitívan befolyásolják… és mindenki elégedett lesz!” … Hát sajnos ki kell ábrándítsalak, ez nem egészen ilyen egyszerű!
Ha mindannyian gépek, vagy robotok lennénk, akár még működhetne is a dolog. De ettől egy kicsit bonyolultabb a dolog. Például nekem a “Jó csapat szellem” egészen más dolgot jelent mint neked kedves olvasó.

Akkor tehát nincs megoldás?

Szerintem van tökéletes megoldás! A vezetőknek folyamatosan azon kell dolgozniuk hogy a munkahelyi elégedettség különféle alap elemeit javítsák, azonban a dolgozóknak is arra kell törekedniük hogy fejlesszék a saját gondolkodásmódjukat. Realisztikus és tiszta képet kell arról alkossanak hogy minek kell rendben lenni egy munkahelyen és pontosan hogyan, hogy a fent említett jó öreg mérleg egyensúlyban legyen az “Elvárások” és a “Valóság” között.

Kérdések, megjegyzések… Kérlek írd meg kommentben alább!

Legyen szép napod!

G

Let Us Know Your Thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.